Smølakonferansen 2019: Hvordan skape det gode bygdeliv?

Smølakonferansen arrangeres for første gang på 10 år i Sørsmøla bygdahus fredag 21. juni Kl. 10:00 og med spennende tema følger spennende profiler for å snakke!
Smølakonferansen 2019: Hvordan skape det gode bygdeliv?

Landets første digitaliseringsminister Nikolai Astrup (H) kommer for å belyse oss om Norges digitale strategi og hvilke digitale muligheter distriktskommunene rår over.

 – Vi trenger radikal innovasjon. Gjennom blant annet sikker og stabil infrastruktur, en nasjonal strategi for kunstig intelligens, digitaliseringsvennlig lovverk og nasjonale felleskomponenter skal jeg legge til rette for at vi kan høste så mange fordeler som mulig av den digitale revolusjonen. Så blir det opp til folk og bedrifter der ute – ikke minst på Smøla – å faktisk gå ut og høste dem, sier Astrup i arrangørenes pressemelding.

Andre innledere er ordfører Roger Osen, tidligere statsråd Bjarne Håkon Hanssen, trønder Marvin Wiseth, Line J. Nicolaysen og Hilde T. Røinås i tillegg til lokale politikere og flere reiselivsaktører.

«Tore på sporet», Tore Strømøy vil snakke om tilhørighet og tilknytning, og hvordan dette påvirker øysamfunn sin utvikling.

Bygdekjendis, Kari-Anne vil fortelle om livet som bonde på Røst, hvordan man kan dra nytte av og samtidig beskytte naturressursene. Hvor viktig verdiskapning, lokalmat, samhold og relasjoner er for at man skal lykkes og trives på øya.

Selveste Dan Børge kommer og runder det hele av med relevant quiz på Bøteriet, Dyrnes.

Dette er en lærerik og viktig konferanse med profiler du sjeldent vil oppleve på nært hold. Absolutt verdt å få med seg! 

Program: 

10:00–10:30: Registrering, kaffe og kanelsnurrer

10:30–12:30: Del 1 m/bla digitaliseringsminister Nikolai Astrup (H), ordfører Roger Osen (Ap), debatt, Bjarne Håkon Hanssen.

12:30–13:00: Beinstrekk

13:00–14:30: Del 2 m/bla arbeids- og velferdsdirektør Sigrun Vågeng i NAV om mangel på arbeidskraft.

14:30–16:30: Del 3 m/bla Veiholmen som reiselivsmotor for hele Nordmøre og Marvin Wiseth med skråblikk på nordmøringen.

16:30–18:00: Middag

19:00: Smølaquiz med Dan Børge Akerø på Bøteriet 

Påmelding!

Korona og næringsliv

11 januar 2021

Kristiansund og Nordmøre Næringsforum (KNN) følger utviklingen i koronasituasjonen tett, og samler fortløpende informasjon for næringslivet.