Nordmørsfinalen i Innovasjonscamp

Vinnerne Vinnerne .

Etter en spennende formiddag i Averøya samfunns-sal med mange sterke kandidater som representerte 9 kommuner, var det Gruppen fra Tingvoll og Straumsnes barne- og ungdomsskole som stakk av med 1. plassen og 5.000 kr fra Sparebanken Møre til kasseklassa. Sunndal og Aure fulgte tett etter med 2. og 3. plass.

Med Strømsvås Engenering som oppdragsgiver fikk de utfordringen: Lag en løsning på frakt av søppeldunker for folk med lang vei til oppsamlingspunkter.
«Multibosshengeren» kan dras av sykkel, bil, ATV m.m. Oppfinnelsen skal kunne bidra til flere arbeidsplasser og en enklere hverdag.
De fikk skryt for god løsning, flott presentasjon, gruppedynamikk, innsats, behovsanalyser, modelltegninger og prototype.

På andre plass kom Sunndal ungdomsskole med gruppen: Nadia Haitham Alnaed, Tuva Volden Stensø, Adna Dudic, Nina Melkid, Birgitte Furu og Range Solbu De Courcy. De hadde fått oppdrag fra MOT Sunndal: motvirke digital mobbing. Sunndal-gruppen opplyste om mobbing og de hadde laget en film som demonstrerte digital mobbing og hva som kan gjøres for å hjelpe de som opplever dette. De fikk skryt for framføringen og dets innhold, gode tiltak, god arbeidsfordeling kreative løsninger og godt gjennomarbeidet film som kunne brukes i flere kommuner. Premien var kr 2.000 til klassekassa av Sparebanken Møre.

På tredje plass kom Aure barne- og ungdomsskole med gruppen: Maria Bugen, Stine Yttri Bakk, Guro Dyrnes og Isak Stormyr.  Coop Marked, Vihals hadde gitt dem oppdraget om å utforme et handlenett med restriksjoner om størrelse og stoff, men med valgfri tekst og bilde. Oppgaven løste de med å kombinere nett og ryggsekk, slik at forbrukeren selv kunne velge metode. De fikk skryt for sin grundige research, for å være løsningsorienterte, og prototypen de hadde med i presentasjonen. Presentasjonen var bra med godt samspill i gruppen, samtidig som de var flinke til å holde publikums interesse oppe. Premien var kr 1.000 til klassekassa gitt av Sparebanken Møre.

Alt i alt var det 9 finalister som representerte: Averøy, Aure, Halsa, Kristiansund, Tingvoll, Rindal, Smøla, Sunndal og Surnadal. Det var et høyt nivå blant deltakerne, 250 samlet i en sal, mange spennende løsninger og dommerne trengte ekstra tid for å kåre vinnerne. Arrangementet har, med andre ord, vært en suksess.