I dag snakker vi med: Ingrid Ovidie Rangønes

Ordfører, Ingrid Ovidie Rangønes, Averøy kommune
I dag snakker vi med: Ingrid Ovidie Rangønes

Navn: Ingrid Ovidie Rangønes
Tittel: Ordfører i Averøy kommune

Hvordan er hverdagen din akkurat nå?
- Den er ganske annerledes. Jeg drar fortsatt på rådhuset hver dag. Der blir det en god del digitale møter. Alle ordfører-oppdrag er jo avlyst, så det blir mye mindre kontakt med innbyggerne. Det må jeg si er et stort savn. Om kvelden passer jeg på å få meg en lang tur ut, helst ved havet. Resten av tiden tilbringes hjemme. Jeg savner familie og venner, men vi gjør det beste ut av det og snakkes via telefon og internett.

Hvordan opplever dine kollegaer situasjonen vi nå står i?
- Jeg tror vi har ganske like hverdager. Det meste skjer på teams, så vi blir godt vant til å se hverandre på skjerm. Men heldigvis så har vi da noen få møteplasser igjen. Jeg er glad i folk, og setter pris på at vi fortsatt kan møtes i små grupper på inntil fem. Det gjør blant annet lunsjen til en opptur. Så jeg tror mine kolleger vil si at hverdagen er annerledes og krevende, men at vi alle gjør vårt beste for at den skal fungere godt.

Hvordan utfordres du i disse dager?
- Jeg utfordres av at jeg ikke får møte folk ansikt til ansikt. Et møte mellom mennesker, er så mye mer enn ordene som sies. Jeg er så avhengig av å kunne lese andre mennesker, og det får jeg ikke gjort gjennom en skjerm. Jeg synes jeg mister så mye kommunikasjon, når alt skal skje digitalt. Og så utfordres jeg selvfølgelig av selve pandemien. Det er et stort ansvar å skulle lose innbyggerne trygt gjennom denne krisen. Det kjenner jeg mye på.

Hva har du lært så langt av Korona-epidemien?
- Jeg har i hvert fall lært at vi har god beredskap i Averøy. Folk tok utfordringen momentant. Håndterte oppgavene som fulgte med, og gikk inn i den nye hverdagen uten å nøle. Det samme gjaldt innbyggerne. Averøyingene har fra første dag omstilt seg, fulgt retningslinjene og reglene, og gjort sitt ytterste for at vi skal lykkes med denne felles dugnaden. Det har virkelig imponert meg. Så har jeg lært mye om krisehåndtering og smittevern.

Hva synes du er det aller mest problematiske med korona-epidemien?
- Det aller mest problematiske er usikkerheten. Hvor mange vil bli rammet, og hvor lenge vil dette vare? Vi håper på det beste, men må samtidig planlegge for det verste. Dit vil vi ikke, men vi må være forberedt på alt. Situasjonen krever stor utholdenhet. For ingen kan si hvordan dette vil slå ut i Averøy. Det eneste vi vet, er at vi skal stå i dette lenge.

Hva har overrasket deg positivt i denne situasjonen?
- Jeg er positivt overrasket over at vi så langt ikke har fått påvist Covid19 i Averøy. Vi er nå en av fem kommuner i Møre og Romsdal som ikke har det, og jeg er nokså sikker på at dette skyldes den innsatsen averøyingene har lagt for dagen.

Hva mener du om myndighetenes ulike tiltak?
- Jeg synes myndighetene har taklet dette godt. Ikke minst så setter jeg stor pris på at de raskt la politikken til side, og sto sammen i krisehåndteringen. Det er en stor styrke for oss som land. Jeg synes også de har vært flinke på informasjonsbiten. God, faktabasert informasjon gjør folk trygge.

Korona og næringsliv

11 januar 2021

Kristiansund og Nordmøre Næringsforum (KNN) følger utviklingen i koronasituasjonen tett, og samler fortløpende informasjon for næringslivet.