-Få ut fingeren og gjør det da!

Slik lød det da innovasjonsprofessor og seriegründer Sjur Dagestad holdt innovasjonsseminar i Kristiansund

Med en entusiasme som man lett rives med av, brukte Dagestad sine egne suksessfulle og mindre vellykkede prosjekter som eksempler foran 80 deltakere på Grand Hotel i Kristiansund. Han utfordret næringsaktørene til mer handling, kortere tidsfrister og mer effektiv ressursbruk. Det handlet om å tørre for å oppnå, investere for å tjene og verdien av nytenkning.

Seminaret til Dagestad kunne by på personlige historier, fagkunnskap, anekdoter, humor og oppgaver for seminar-deltakerne. Han gikk inn på sentrale temaer som; hva en innovasjon innebærer, priming, holdninger, visjonsevner, nettverk og omdømmebygging.

Fornøyde med seminaret tømtes den fulle salen med inspirerte hoder som kunne ta med seg nyttige poenger tilbake til sin bedrift. Som Dagestad poengterer så må man se ting fra ulike perspektiver og tørre å gjøre arbeidet før resultatet synes. Nå som de har fått tildelt verktøyet og prøvd seg på den overordnede innovasjonsformelen, blir det kanskje større rom for utvikling på Nordmøre.  

Korona og næringsliv

11 januar 2021

Kristiansund og Nordmøre Næringsforum (KNN) følger utviklingen i koronasituasjonen tett, og samler fortløpende informasjon for næringslivet.