Om Snadderfestivalen

Snadderfestivalen 2018 Snadderfestivalen 2018.

Snadderfestivalen er et årlig matmarked på Rådhusplassen i Kristiansund. Festivalens profil er «norskprodusert mat og drikke med god kvalitet og håndverkspreg».

Snadderfestivalen fikk sin premiere i juni 2016, og samlet 12 utstillere på Rådhusplassen i Kristiansund. Mottakelsen fra publikum var svært positiv, og utstillere solgte godt. I 2017 ble festivalen avviklet i månedskifte juni/juli med 24 utstillere. I tillegg ble Ølbryggerfestivalen lansert som et tilskudd til arrangementet. Festivalen flyttet i 2018 tilbake til sin opprinnelige helg, og gjorde stor suksess med dette. Det ble også arrangert Ølbryggerfestival med proffbryggeri, fagseminar, matkurs og nyheten Barnas Snadderfest - et familiearrangement, noe man holdt på også i 2019.

I 2020 arrangeres festivalen sammen med flere andre arrangement og gode samarbeidspartnere, blant annet Båten og Havnas dag og Ta sjansen, noe som gir et stort og variert publikum. 

I vår region produseres og videreforedles et variert utvalg av mat og drikke. Det er et økende antall produsenter som starter lokalmatproduskjon, samtidig som vi ser at kokker og restauranter har fokus på lokal kortreistmat og tradisjonsmat. En trend man også ser på nasjonalt nivå.

Gjennom arrangementet ønsker vi å løfte frem norskprodusert mat og drikke med håndverkspreg og god kvalitet. Utstillerne kommer i all hovedsak fra Møre og Romsdal og Trøndelag.

Målet er at Snadderfestivalen på sikt kan utvikle seg til å bli en betydelig signalopplevelse for Nordmøre, hvor mat- og drikkekulturen og produsentene virkelig får vise seg fram.

Utstillerne fyller Rådhusplassen fredag og lørdag denne helgen, og byr på varierte produkter av kjøtt, fisk, frukt, bær, bakst og annet snadder. Her blir det smaksprøver, mat du kan kjøpe med hjem og mat som kan nytes på plassen. Det vil være mulig å legge både lunsj og middag til Rådhusplassen. Vi trekker også med oss faste torghandlerne og butikkene som ligger på torget.

Kontaktinformasjon:
E-post: snadderfestivalen@knn.no
Telefon: 71 57 02 80