Verdiskapere på Nordmøre hedret

AMFI-gründer Lars Løseth ble hedret med æresprisen, mens daglig leder i Operaen i Kristiansund, Linn Lønning Andresen og daglig leder på Vestbase, Alf Dahl, mottok Verdiskaperprisen for kultur henholdsvis næring AMFI-gründer Lars Løseth ble hedret med æresprisen, mens daglig leder i Operaen i Kristiansund, Linn Lønning Andresen og daglig leder på Vestbase, Alf Dahl, mottok Verdiskaperprisen for kultur henholdsvis næring. Foto: Nathalie Roksvåg Stølen

(25.08.2016) Vestbase og Operaen i Kristiansund ble hedret med hver sin pris under Verdiskaperkonferansen på Knudtzonlunden i Kristiansund i dag. I tillegg mottok AMFI-gründeren Lars Løseth fra Surnadal æresprisen.

Juryen ga næringslivsprisen til Vestbase AS med følgende begrunnelse:

Årets vinner har hatt en svært fremskutt og sentral posisjon på Nordmøre det siste 10-året. Den er på mange måter selve symbolet på alt det positive som har skjedd i denne perioden. Årets vinner er en betydelig arbeidsplass, ikke bare for egne ansatte, men for rundt regnet 60 andre selskap. Årets vinner tar et samfunnsansvar som kan stå som et lysende eksempel for andre. Vinneren har vært sentral i alt fra utviklingen av høgskolesenteret og Knudtzonsenteret til Kristiansund Ballklubb og KOM trainee. Ingen selskap på Nordmøre har ansatt flere fra studiet i petroleumslogistikk enn årets vinner. 

Operaen i Kristiansund fikk kulturprisen med følgende begrunnelse: 

Årets vinner er preget av nyskapning. Dette gjelder ikke bare når det gjelder innhold, men også på hvor kulturen blir presentert. Årets vinner har markedsført Nordmøre både regionalt og nasjonalt. For mange er den et kjært kjælenavn på regionsenteret. Årets vinner er den største kulturarbeidsplassen på Nordmøre og har i dag vel 30 årsverk. Det er lagt stein på stein i en periode over 40 år. I tillegg yter den uvurderlige bidrag til både amatører og profesjonelle. 

I anledning tiårsjubileet for prisen Årets verdiskaper ble det også delt ut en ærespris til AMFI-gründer og surnadaling Lars Løseth, med følgende begrunnelse: 

Det hele startet med en liten landehandel for snart 50 år siden. Siden har det bare vokst og vokst til å bli landets største. I dag dreier det seg om hele 77 enheter. Men hovedkontoret er fortsatt der det alltid har vært. Da han for to år siden solgte seg ut av driftsselskapet, sa han at det var for å få et litt roligere liv. Så langt virker det ikke slik. Fortsatt er det mange reisedager, og fortsatt engasjerer han seg i nye prosjekt. Det er for eksempel ikke lenge siden han samme med andre, ville kjøpe Ellos eiendom i Kristiansund for å leie den ut til Orkla/Lilleborg. 

Vi gratulerer tre verdige vinnere!