Snadderfestivalen ble en suksess

8. og 9. juni arrangerte KNN Snadderfestivalen for 3. gang i Kristiansund. Matmarkedet i regi av KNN har vokst seg både større og bedre for hvert år, og bidro til et yrende folkeliv i sentrum da flere tusen tok turen til Rådhusplassen!
Snadderfestivalen ble en suksess

Snadderfestivalen er et årlig matmarked med fokus på «norskprodusert mat og drikke med god kvalitet og håndverkspreg». I 2017 ble Ølbryggerfestivalen og fagseminaret Appetitt for Nordmøre lansert som tilskudd til arrangementet. I år var det Barnas Snadderfest, et arrangement med fokus på mat fra havet og aktiviteter for barn og unge, som kom inn som nytt tilskudd.

- Årets Snadderfestival går inn i historiebøkene som den beste av sitt slag! Vi har fått mange gode tilbakemeldinger, samtidig som vi tar med oss erfaringene fra i år, for vi skal selvsagt bli enda bedre til neste år, sier prosjektleder i KNN, Cathrine Elde Husby. 

Noe for enhver smak

Fredag 8. og lørdag 9. juni inntok 21 utstillere og torghandlere Rådhusplassen, og bydde på varierte produkter av kjøtt, fisk, frukt, bær, bakst og annet snadder. Her var det smaksprøver, mat du kunne kjøpe med hjem og mat som kunne nytes på plassen. Utstillerne under årets festival er i all hovedsak fra Møre og Romsdal og Trøndelag – av kommuner på Nordmøre var Kristiansund, Halsa, Gjemnes, Sunndal, Smøla og Surnadal representert.

På Ølbryggerfestivalen stilte 7 profesjonelle ølbryggeri og solgte smakspørver av sitt håndverksøl - fra Tromsø i nord til Bergen i vest kom de tilreisende!

Fagarrangementet Appetitt for Nordmøre: Øl-spesial! ble avholdt fredagskveld på No9, til fult hus. Her ble vi bedre kjent med ølbryggere, deres historie og hverdag. Det bydde på interessante historier og kunnskapstest.

Barnas Snadderfest inkluderte aktiviteter på Piren lørdag 9. juni hvor man kunne lage sin egen klippfisktaco, besøke akvariet til Kristiansund Dykkerklubb, få lagt ansiktsmaling og ikke minst kampsminke før kveldens KBK kamp. Det ble også arrangert matkurs for barn fredags ettermiddag i kantina på Rådhuset.

Gode samarbeidspartnere og støttespillere

Ingenting av dette hadde vært mulig uten gode samarbeidspartnere, støttespillere og leverandører! En stor takk rettes til Kristiansund kommune, Nordmøre Hjemmebryggerlaug, NUDI Nutrition, Kom Trainee, Norges Råfisklag, SG Møre avd. TP-Engros A/S, Tidens Krav og Nordea. 

Snadderfestivalen 2019

Målet er at Snadderfestivalen på sikt skal utvikle seg til å bli en betydelig signalopplevelse for Nordmøre, hvor mat- og drikkekulturen samt produsentene virkelig får vise seg fram.

Vi oppfordrer alle til å sette av 2. helga i juni allerede nå, Snadderfestivalen er kommet for å bli!

Korona og næringsliv

11 januar 2021

Kristiansund og Nordmøre Næringsforum (KNN) følger utviklingen i koronasituasjonen tett, og samler fortløpende informasjon for næringslivet.