Samlet eksil-nordmøringene til frokostseminar

Frokostseminar for nordmøringer i Oslo Frokostseminar for nordmøringer i Oslo. Foto: Espen Solli

Superkommentator Rune Edøy var blant trekkplastrene da KNN og Kruse Larsen samlet nordmøringer i Oslo. Flere enn 1000 fulgte arrangementet på nett.

- Konseptet er enkelt. Hver nordmøring er en viktig ambassadør, som vi vil gi påfyll av kunnskap og entusiasme om alt som skjer hjemme. Også er det rett og slett godt å møtes, når man omgås ikke-nordmøringer hele dagene ellers, sier daglig leder i Kruse Larsen, Jan-Erik Larsen.

Dette var det fjerde frokostmøtet i rekken. KNN-sjef Finn Backer åpnet med å gjøre opp status for Nordmøre akkurat nå - og pekte ut de viktigste utfordringene og mulighetene for fremtiden. Han trakk spesielt frem høyere utdanning og Campus Kristiansund som lyspunkt og satsingsområde.

- I valgkampen sanket alle partiene stemmer ved å snakke om Campus. Det er flott og en mulighet for oss. Alle har lovet støtte og penger til prosjektet, og nå skal det følges opp. Det må vi alle sørge for, sa Backer – som ellers snakket spesielt om havbruk, helsesituasjonen og samferdsel.

Sportsansvarlig i Tidens Krav, Rune Edøy, har skapt nasjonalt entusiasme for KBK med kommentering på internasjonalt entusiasme-nivå. Han holdt et inspirerende innlegg om hvor viktig fotballen har blitt for Kristiansund og Nordmøre. Nordea-sjef Snorre Storset delte av sin kunnskap og erfaring om økonomi og næringsliv – og satte Nordmøres situasjon i et nasjonalt perspektiv.

I tillegg spilte frokost, kaffe, smoothier og små- og storprat mellom gjester viktige roller i arrangementet. Denne gangen ble det for første gang testet livesending av frokostseminaret på Facebook, og flere enn 1000 personer var innom i løpet av strømmen. Blant dem var nordmøringer i Sarajevo, Beograd og Tyrkia.

- Jeg var selv blant de mange nordmøringene som ikke fikk møtt opp denne gangen, og da er det gull verdt med en slik live-sending. Det skal vi definitivt gjøre igjen, sier Larsen.

Blant de mellom 40 og 50 nordmøringene som fylte selskapets lokaler i Oslo torsdag morgen, var ellers Kristiansunds andre store fotballstolthet: Tidligere Liverpool spiller, Øyvind Leonhardsen. Det satte spesielt Edøy enorm pris på – som hadde møtt opp i Liverpool-drakt for å snakke om fotballeventyret KBK.

- KBK er tross alt jobb for meg, selv om det ikke høres helt sånn ut når jeg kommenterer noen kamper. Liverpool er derimot ren lidenskap. Jeg ble ganske svett da jeg så det satt en Liverpool-spiller her i salen. Det er utrolig, sa han i sitt foredrag.

Du kan fortsatt se hele arrangementet i opptak her.