Petropolen 27. oktober: Ferske nyheter om PUD, funn og andre godbiter

Vel møtt til nytt møte i nettverket Petropolen på torsdag.

Petropolen 27. oktober: Ferske nyheter om PUD, funn og andre godbiter

Klikk her for program og mer informasjon om Petropolen 27. oktober

Tre interessante tema står på kjøreplanen: Statoils to funn i Njord nord, status for Njord Future og Njord B v/ produksjonssjef Olav Godø, Statoil. Sub Sea Services i Kristiansund bygger videre på tung etablering lokalt for globalt marked, v/ Bernt Arne Breistein, administrerende direktør i Acerdo AS, og datterselskapene Sub Sea Services og Sub Sea Construction. Dessuten kommer Lars Fridtjof Moe, som er driftsdirektør i Dvalin-feltet for operatøren i Norge. Dea Norge er i støtet på midtnorsk sokkel med sin nye feltutbygging Dvalin. Plan for utbygging og drift (PUD) er nettopp levert til olje- og energidepartementet, og kontraktene rulles ut til leverandørindustrien. Prosjektet koster over ti milliarder kroner. 

Møteleder er Helge Hegerberg, rådgiver i Kristiansund kommune. 

– Vi har ferskvare på menyen denne kvelden. En PUD er levert, den største hittil i år på norsk sokkel (av kun to), og Dvalin inneholder mange muligheter, for den nye operatøren, for Heidrun-plattformen som bygges om og for Polarled som fylles på med mer gass til utenlandske kunder. Et spørsmål kan være; hva vil Dvalin utløse av nye muligheter, sier rådgiver Helge Hegerberg.

– Det var motstridende meldinger i funnet Njord nord i forrige uke. Hvor stort eller lite er det egentlig, og hvordan tolkes reservoaregenskaper etter prøvetakingen? Hvilken betydning får Njord nord for future-prosjektet? Olav Godø har sikkert svar på mye av dette. Det er stort fokus på Njord-området med funnet av Pil & Bue og tilknytning for Snilehorn, sier Helge Hegerberg.

Miljøet rundt Sub Sea Services i Kristiansund er reorganisert. Det skal satses målbevisst på forretningsområder de kan mye om. Bernt Are Breistein kommer for å fortelle om dette. Selskapet er på jakt etter en «site manager» og vil øke produksjonen på utvalgte områder.

Dette er et åpent møte – ingen påmelding – enkel servering. Dette er årets siste Petropolen i Kristiansund. Arrangører er Kristiansund kommune, Kristiansund og Nordmøre Næringsforum, Møre og Romsdal fylkeskommune og NPF avd. Møre og Romsdal. 

Korona og næringsliv

11 januar 2021

Kristiansund og Nordmøre Næringsforum (KNN) følger utviklingen i koronasituasjonen tett, og samler fortløpende informasjon for næringslivet.