Petropolen 27. oktober: Ferske nyheter om PUD, funn og andre godbiter

Tre høyaktuelle og spennende innlegg stod på programmet under Petropolen på Thon Hotel Kristiansund torsdag 27. oktober.
Petropolen 27. oktober: Ferske nyheter om PUD, funn og andre godbiter

Presentasjoner fra Petropolen blir lagt ut her etterhvert som de blir tilgjengelige fra innlederne

Arrangører av Petropolen er Kristiansund kommune, Kristiansund og Nordmøre Næringsforum, Møre og Romsdal fylkeskommune og NPF avd. Møre og Romsdal. Tre interessante tema stod på kjøreplanen: Først ut var produksjonssjef Olav Godø i Statoil som snakket om Statoils to funn i Njord nord, status for Njord Future og Njord B.

Miljøet rundt Sub Sea Services i Kristiansund er reorganisert og selskapet bygger videre på tung etablering lokalt for globalt marked. Det skal satses målbevisst på forretningsområder de kan mye om. Bernt Are Breistein, administrerende direktør i Acerdo AS og datterselskapene Sub Sea Services og Sub Sea Construction, var på Petropolen for å fortelle om dette. Selskapet er på jakt etter en «site manager» og vil øke produksjonen på utvalgte områder.

Dessuten deltok Lars Fridtjof Moe, som er driftsdirektør i Dvalin-feltet for operatøren i Norge. Dea Norge er i støtet på midtnorsk sokkel med sin nye feltutbygging Dvalin. Plan for utbygging og drift (PUD) er nettopp levert til olje- og energidepartementet, og kontraktene rulles ut til leverandørindustrien. Prosjektet koster over ti milliarder kroner. 

Møteleder var Helge Hegerberg, rådgiver i Kristiansund kommune. 

Presentasjoner: 

«Statoils to funn i Njord nord, og status Njord Future og Njord B»
v/ Olav Godø, driftsdirektør i Njord-feltet, Statoil

«Sub Sea Services – bygger videre på tung etablering lokalt for globalt marked»
v/ Bernt Arne Breistein, adm.dir. i Acerdo AS, og datterselskapene Sub Sea Services og Sub Sea Constructions.

«Dvalin – vår nye feltutbygging. PUD levert, og kontraktene rulles ut. Dea er i støtet!»
v/ Lars Fridtjof Moe, driftsdirektør i Dvalin-feltet for operatøren Dea Norge
> Last ned presentasjon

 

Korona og næringsliv

11 januar 2021

Kristiansund og Nordmøre Næringsforum (KNN) følger utviklingen i koronasituasjonen tett, og samler fortløpende informasjon for næringslivet.