Petropolen 27. oktober: Ferske nyheter om PUD, funn og andre godbiter

Dea leverte PUD til statsråd Tor Lien 3. oktober på Dvalin-feltet. Lars Fridtjof Moe (i midten) er driftsdirektør og kommer til Petropolen torsdag Dea leverte PUD til statsråd Tor Lien 3. oktober på Dvalin-feltet. Lars Fridtjof Moe (i midten) er driftsdirektør og kommer til Petropolen torsdag. Foto: OED

(24.10.2016) Petroleumsnettverket for Nordmøre og Romsdal, Petropolen, arrangeres på Thon Hotel Kristiansund torsdag 27. oktober kl. 19.00. – Vi har ferskvare på menyen denne kvelden, sier rådgiver Helge Hegerberg i Kristiansund kommune.

Klikk her for program og mer informasjon om Petropolen 27. oktober

Tre interessante tema står på kjøreplanen: Statoils to funn i Njord nord, status for Njord Future og Njord B v/ produksjonssjef Olav Godø, Statoil. Sub Sea Services i Kristiansund bygger videre på tung etablering lokalt for globalt marked, v/ Bernt Arne Breistein, administrerende direktør i Acerdo AS, og datterselskapene Sub Sea Services og Sub Sea Construction. Dessuten kommer Lars Fridtjof Moe, som er driftsdirektør i Dvalin-feltet for operatøren i Norge. Dea Norge er i støtet på midtnorsk sokkel med sin nye feltutbygging Dvalin. Plan for utbygging og drift (PUD) er nettopp levert til olje- og energidepartementet, og kontraktene rulles ut til leverandørindustrien. Prosjektet koster over ti milliarder kroner. 

Møteleder er Helge Hegerberg, rådgiver i Kristiansund kommune. 

– Vi har ferskvare på menyen denne kvelden. En PUD er levert, den største hittil i år på norsk sokkel (av kun to), og Dvalin inneholder mange muligheter, for den nye operatøren, for Heidrun-plattformen som bygges om og for Polarled som fylles på med mer gass til utenlandske kunder. Et spørsmål kan være; hva vil Dvalin utløse av nye muligheter, sier rådgiver Helge Hegerberg.

– Det var motstridende meldinger i funnet Njord nord i forrige uke. Hvor stort eller lite er det egentlig, og hvordan tolkes reservoaregenskaper etter prøvetakingen? Hvilken betydning får Njord nord for future-prosjektet? Olav Godø har sikkert svar på mye av dette. Det er stort fokus på Njord-området med funnet av Pil & Bue og tilknytning for Snilehorn, sier Helge Hegerberg.

Miljøet rundt Sub Sea Services i Kristiansund er reorganisert. Det skal satses målbevisst på forretningsområder de kan mye om. Bernt Are Breistein kommer for å fortelle om dette. Selskapet er på jakt etter en «site manager» og vil øke produksjonen på utvalgte områder.

Dette er et åpent møte – ingen påmelding – enkel servering. Dette er årets siste Petropolen i Kristiansund. Arrangører er Kristiansund kommune, Kristiansund og Nordmøre Næringsforum, Møre og Romsdal fylkeskommune og NPF avd. Møre og Romsdal.