Nyheter fra Nordmørskonferansen 2019

Her finner du informasjon om innledere og siste nytt fra Nordmørskonferansen som arrangeres torsdag 31. januar i Kristiansund.
Nyheter fra Nordmørskonferansen 2019

TRYKK HER FOR MER INFORMASJON OG PÅMELDING TIL NORDMØRSKONFERANSEN 2019.

(30.01.2019) Til å lede oss igjennom Nordmørskonferansen har vi nyhetsredaktør Lise Kristin Valgermo i Tidens Krav.

Møteleder, nyhetsredaktør Lise Kristin Valgermo, Tidens Krav er utdannet i drama og film ved NTNU i Trondheim og har tatt journalistikk-utdanningen ved Høgskulen i Volda. Mellom de to utdanningene jobbet hun freelance i filmproduksjonsbransjen. Lise Kristin har journalistisk erfaring fra Sunnmørsposten, NRK Sport og NRK Møre og Romsdal, før jobb som nyhetsredaktør i Tidens Krav. Hun flyttet til Kristiansund i desember 2018.

 

(29.01.2019) Viktor Røsand, salg- og markedsansvarlig i Storvik AS, kommer til Nordmørskonferansen.

Viktor Røsand er salg- og markedsansvarlig i Storvik AS med vekt på større prosjekter nasjonalt og internasjonalt. Viktor er utdannet fra Lærerhøyskolen i Oslo og detaljhandel ledelse fra Høyskolen i Ålesund. Gjennom sin arbeidserfaring fra Offshore siden 1996 samt etableringer av industrielle avdelingskontorer for AAK AS og Storvik AS kjenner Viktor godt til oppturer og nedturer i arbeidsmarkedet, og hva som skal til for å lykkes i et nasjonalt og globalt marked. Viktor har også vært en stor bidragsyter in i nettverkene IN2offshore samt Offshore Network.

Hans tema; Industrien inn i framtiden.

 

 

(28.01.2019) Fjorårets Orkideprisvinner, JazzåTeatret Produksjon, ved produsent Tommy Fossum, kommer kommer med siste nytt fra Lady Arbuthnott - Frua på Elverhøy.

Vi ser fram til å høre produsent Tommy Fossum fortelle nytt fra fjorårets prisvinner.

Siden 1996 har musikalen Lady Arbuthnott - Frua på Elverhøy gått for fulle hus på Sunndalsøra. Over 75 000 billetter er solgt gjennom årene - og nesten halvparten av billettene til forestillingen i 2019 er allerede solgt. De siste årene har JazzåTeatret Produksjon jobbet med å få på plass tilleggsprodukt, spesielt under forestillingsperioden. Sammen med flere aktører arbeider produksjonsselskapet nå med å utvikle nye matkonsepter og reiselivsprodukter som ligger tett opp mot Engelsktida. 

 

(25.01.2019) Rådmann Arne Ingebrigtsen og trainee Rita Nerland i Kristiansund Kommune på Nordmørskonferansen.

Arne Ingebrigtsen er rådmann i Kristiansund kommune. Etter over 20 år i IT bransjen, som leder i internasjonale teknologiselskaper, flyttet han hjem til Kristiansund og tok over som kommunens rådmann i 2015. Arne startet sitt første teknologiselskap, ClickBase, i 1997. Dette selskapet opererer i det amerikanske markedet. I år 2000 startet han selskapet QuestBack, som er en mer kjent merkevare i Norge.

Rita Nerland er utdannet sivilingeniør i Produktvikling og produksjon fra NTNU i Trondheim. Hun ble uteksaminert til sommeren 2018 og startet som trainee i Kom Trainee i august 2018. Rita har stilling som digitaliseringskoordinator i Kristiansund kommune + et samarbeid med NEAS. Hun jobber med digitaliseringsprosjektene i kommunen og Smart By utvikling i Kristiansund. Rita brenner for ny teknologi som kan gjøre byen mer bærekraftig.

Deres tema; En offensiv kommune inn i framtiden - Hva skjer innen SmartBy og digitalisering?

 

(24.01.2019) Frode Jåsund, logitikksjef i Skretting AS, og administrerende direktør Klaus Hoseth i Stranda Prolog AS blir å høre på Nordmørskonferansen.

Frode Jåsund har jobbet 32 år i Skretting. De siste 15 årene har han hatt ansvaret for varestrømmen i Skretting-Norge. Herunder inn og ut logistikk,  produksjonsplaner, varelager transportoptimalisering og kundeordrestyring. I arbeidet har de hatt spesiell fokus på Lean Management og kontinuerlig forbedring.  I 2018 opprettet Skretting datterselskapet Atla aquacultur A/S der Frode har gått inn som daglig leder. Atla er et oppstartselskap med et dedikert team, som jobber med å utvide tjenestetilbud til kunde. Her inngår digitalisering og endring av eksisterende prosesser som en sentral del av utviklingen.

Klaus Hoseth har en Cand. Mag. grad fra Universitetet i Bergen, og gikk et år på Høyere avdeling på NHH før han tok et vikariat for sin far i 1996. Klaus har siden jobbet med produktutvikling og er daglig leder for Stranda Prolog. Han har et brennende engasjement for utvikling av teknologi og samfunnsliv. I tillegg til CEO i Stranda Prolog er han styremedlem i NCE Aquatech Cluster og Vindel.

Deres tema; Hvordan møter vi den nye hverdagen?

 

(22.01.2019) Christian Brosstad, kommunikasjonsdirektør i teknologiselskapet Atea, kommer til Nordmørskonferansen.

Christian Brosstad er kommunikasjonsdirektør i teknologiselskapet Atea. Han har tidligere vært direktør for kommunikasjon og digital utvikling i Forbrukerrådet og kommunikasjonsdirektør i SpareBank 1 Gruppen. Brosstad ble kåret til «Årets digitale leder» på Kommunikatøren 2016. Han ble også kåret til beste foredragsholder på INMAs «8 Minutes of Digital Marketing i 2017», og stakk av med prisen «Årets ildssjel» på Social Media Days i 2014. Christian Brosstad har en bachelor i PR og samfunnskontakt fra Handelshøyskolen BI og en Master of Management i påvirkningsledelse, informasjonsledelse og kommunikasjon i organisasjoner fra samme studiested.

Hans tema er; De siste trendene innen digital kommunikasjon. 
 

(21.01.2019) Shahzad Rana, teknologidirektør i Microsoft Norge AS, blir å høre på Nordmørskonferansen.

 

Shahzad Rana er teknologidirektør, med primærområde offentlig sektor, i Microsoft Norge AS. Han er en aktiv debattant og foredragsholder. Shahzad er lidenskapelig opptatt av hvordan bedrifter og offentlige etater kan bruke teknologi til å realisere sine visjoner. Han har bred erfaring som serieentreprenør i bransjen. Shahzad startet sitt første selskap i 1993 i kjølvannet av det teknologiske skiftet som skjedde fra MS-DOS til Microsoft Windows. Han har tilbragt hele sin yrkesaktive karriere i IKT-bransjen.

Hans tema er; Mennesket inn i framtiden.
 

(18.01.2019) Pål Molander, direktør ved Statens arbeidsmiljøinstitutt (STAMI), kommer også til Nordmørskonferansen.

Pål Molander er direktør ved Statens arbeidsmiljøinstitutt (STAMI). Han er Dr.scient. og har hatt bistilling som professor i over ti år. Molander er en mye benyttet foredragsholder på arbeidslivsfeltet i Norge og internasjonalt.

Han skal snakke om; Arbeidsmiljø – det glemte gullet. 
 

(17.01.2019) Kjartan Almenning, politisk rådgiver i Kunnskapsdepartementet, kommer til Nordmørskonferansen.

Han tiltrådte sin stilling i januar 2018. Kjartan har vært politisk rådgiver for Venstres stortingsgruppe siden 2015. Tidligere har han, blant annet, vært organisasjonssjef – og før det organisasjonsrådgiver – for Venstres hovedorganisasjon, samt informasjonsrådgiver i Venstre og Venstres stortingsgruppe. I 2008 var han prosjektmedarbeider i Civita. Kjartan Almenning har en Bachelor i Statsvitenskap fra 2007, etterfulgt av masteremner i Statsvitenskap i 2007-2008.

Hans tema er; Norge inn i framtiden.

Korona og næringsliv

11 januar 2021

Kristiansund og Nordmøre Næringsforum (KNN) følger utviklingen i koronasituasjonen tett, og samler fortløpende informasjon for næringslivet.