Nærligslivet i dialog med ministere

Statsrådene Monica Mæland og Anniken Hauglie møtte næringslivet i Kristiansund Statsrådene Monica Mæland og Anniken Hauglie møtte næringslivet i Kristiansund. Foto: Tidens Krav

(22.06.2016) Tirsdag 21. juni var næringsminister Monica Mæland og arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie på besøk i Kristiansund. KNN arrangerte et dialogmøte mellom næringslivet og statsrådene med følge.

I møtet hadde vi med oss seks ulike bedrifter som representerte sine næringer sammen med kommunen, regionrådet, LO og NAV. De fikk muligheten til å gi ministrene sine innspill og synspunkter om omstilling, utfordringer og muligheter for verdiskapning og vekst i regionen fremover. Budskapet var at her skjer det mye bra, selv om vi er inne i en utfordrende periode i oljebransjen.

Fergefri E39, flere statlige arbeidsplasser til Nordmøre, et bedre høyere utdanningstilbud og tiltak rettet mot arbeidsløsheten var blant temaene som ble tatt opp. 

– Det vi opplever er at deres prioriteringer sammenfaller med våre egne. Det skal vi ta med oss tilbake og være bevisst på, sa Anniken Hauglie.

Statsrådene fikk også en omvisning på Nav-kontoret og besøkte det lokale selskapet Abyss Group, som kunne by på lunsj og demo av nødøvelse for dykkerne, før statsrådene til slutt fikk prøve seg som ROV-piloter.