Møre Maritime får 8,7 millionar til taredyrking

Møre Maritime AS i Kristiansund har som mål å bli en ledende utstyrsleverandør til tarenæringen Møre Maritime AS i Kristiansund har som mål å bli en ledende utstyrsleverandør til tarenæringen. Foto: Møre Maritime

(02.01.2017) KNN-medlem Møre Maritime AS i Kristiansund får 8,7 millioner kroner i støtte fra Forskningsrådet for å utvikle fartøy og teknologi for taredyrking. Blant samarbeidsbedriftene finner vi MacGregor Norway ved Triplex på Averøy, Abyss Aqua og Stranda Prolog.

Regjeringen lanserte i vår en egen havteknologisatsing i regi av Forskningsrådet for å stimulere til samarbeid på tvers av de havbaserte næringene.

Nå drypper det penger på flere nordmørsbedrifter gjennom et prosjekt med Kristiansundsbedriften Møre Maritime AS i spissen. Daglig leder Svein Knudtzon Waagbø sier at de med sine 14 ansatte har som mål å bli en ledende utstyrsleverandør til tarenæringen.

– Pengene skal brukes til å etablere det første reindyrka fartøykonseptet for industriell taredyrking i verden, sier Waagbø.

Med seg på laget har Møre Maritime AS en rekke leverandørbedrifter med ulik teknologikompetanse, deriblant McGregor Triplex, Abyss Aqua og Stranda Prolog, i tillegg til forskningspartnere fra Sintef Fiskeri og havbruk og NTNU. Gruppen med bedrifter skal styre hvordan pengene brukes, og mye av det vil bli brukt til forskning.Waagbø tror han kan ha nye løsninger på plass i løpet av tre år.

Saken er hentet fra NRK Møre og Romsdal, og du kan lese hele saken her: https://www.nrk.no/mr/8_7-millionar-til-taredyrking-1.13301204

Les også hva Tidens Krav skriver.