Innovasjonscampfinale for Nordmøre

Innovasjonscampfinale 2019 Innovasjonscampfinale 2019.

Tirsdag 14. mai var 120 9. klassinger samlet i Halsahallen for å heie fram sine bidrag i Nordmørsfinale i Innovasjonscamp. Dette var 6. gang finalen ble arrangert. Arrangementet er et samarbeid mellom Surnadal kommune, Sunndal Næringsselskap og Kristiansund og Nordmøre Næringsforum.

Av de 7 deltakende kommunene Averøy, Halsa, Kristiansund, Smøla, Sunndal, Aure og Tingvoll, var det i år Averøy som stakk av med seieren og 5.000 kr fra Sparebanken Møre til kasseklassa. Tett fulgte Smøla på 2. plass, og Tingvoll og Straumsnes på 3. plass.

KNN benytter anledningen til å takke; Juryen bestående av Kristoffer Singstad, Møre og Romsdal fylkeskommune, Ola Rognskog, Halsa kommune, Marit Rotås Sørvik, Sparebanken Møre og May Iren Dønheim Hovde som hadde den vanskelige jobben med å kåre 1., 2. og 3.plass. Oscar Hovde Berntsen, gründer og teknisk leder i Nofence, som tok turen fra Gjemnes og fortalte våre unge gründerspirer at det er fult mulig å gjøre en ide til en arbeidsplass. Jentene i Keiko UB ved Atlanten videregående skole, som fortalte om sine erfaringer med ungdomsbredift. 

Takk også til Sparebanken Møre som kontinuerlig støtter Innovasjonscamfinalen med premier til vinnerne. Sist, men ikke minst, takk til Mari Westad i Halsa Næringsforening som på utmerket vis ledet oss igjennom dag. 

Tusen takk for en inspirerende og lærerik dag!

 

Hva er Innovasjonscamp?

Innovasjonscamp er en treningsleir i kreativitet og nyskaping, hvor elevene får et reelt oppdrag fra lokalt næringsliv, som de skal gi en løsning på innen et avgrenset tidsrom. Elevene jobber med oppdraget i grupper på 3–6 elever og presenterer løsningene for en jury, som kårer en vinner ut ifra gitte kriterier.

Hva er Regional Innovasjonscamp?

Et lag fra hver kommune konkurrerer om å bli regional vinner av Innovasjonscamp på Nordmøre. Innovasjonscamp er gjennomført i egen kommune først, slik at kommunevinner er kåret. Lagene presenterer sitt vinneroppdrag fra sin kommune, og en sammensatt jury kårer årets regionale vinner. Resten av klassen er med som publikum. Det vil også være inspirerende og motiverende foredrag for publikum og deltakere.