I år skal Carl Bildt tvitre fra Nordmøre

Carl Bildt Carl Bildt . Foto: Andersson, Sören.

En av Sveriges mest innflytelsesrike politikere gjennom tidene kommer til Norge senere i år, nærmere bestemt til Kristiansund. Carl Bildt skal holde innlegg under Desemberkonferansen – en av landets fremste konferanser for olje- og gassbransjen.

Den internasjonale topp-politikeren kommer for å snakke om den norske energileveransen i et globalt perspektiv.

– Han skal rett og slett gi oss det store bildet, sier prosjektleder Christina Hovde i Kristiansund og Nordmøre Næringsforum (KNN).

Carl Bildt var statsminister i Sverige fra 1991 til 1994 og utenriksminister fra 2006 til 2014. Han var anerkjent for å være en av de fremste utenriksministrene i Europa. I tillegg til å ha lang fartstid i politikkens verden, har Bildt også fartstid i oljebransjen.

– Han er mer enn godt nok rustet til å gi det store bildet på den norske energileveransen. I salen kommer det til å sitte toppledere fra Norges største olje- og gasselskap, nasjonale og regionale politikere samt andre aktører i næringen. Billettsalget er allerede godt i gang, understreker Hovde.   

Har advart norsk industri

På norgesbesøk høsten 2015, advarte Bildt norsk industri: De som ikke forandrer seg, vil tape. 

– Det blir interessant å høre hva Bildt nå, to år senere, tenker om den norske energileveransen. Har vi klart å forandre oss i tråd med det enorme skiftet i verdensindustrien? Hvordan ser Bildt på den norske energileveransen – er vi på rett spor, er det gode framtidsutsikter? Det blir spennende å høre hva han har å si, sier Hovde. 

En konge på sosiale medier

I tillegg til å være kjent for sine politiske roller er Bildt kjent for å til daglig ta pulsen på verdenspolitikken, hvor han svært ofte deler sine tanker og meninger om ro og uro i verdenssamfunnet på Twitter og på sin blogg. Den tidligere stats- og utenriksministeren er kjent for å sette en ny standard for bruk av sosiale medier i internasjonalt diplomati.

Desemberkonferansen avholdes for 35. gang, og konferansen er kjent for å ha store navn på talerlisten. Men årets store trekkplaster skiller seg ekstra ut.

– Det å få en så anerkjent internasjonal politiker på besøk gir konferansen et ekstra løft, helt klart, avslutter Hovde.