I dag snakker vi med: Hallgeir Røsand

Hallgeir Røsand, Feskberja ANS
I dag snakker vi med: Hallgeir Røsand

Navn: Hallgeir Røsand
Bedrift: Feskberja ANS
Omsetning: 1.200.000.-
Ansatte: 2
Kjernevirksomhet: Fisketurister med båtutleie.

Hvordan er hverdagen din akkurat nå? Er dere i drift?
- Vi er i drift, men våre gjester fra utlandet mangler. På Feskberja er det ca. 90 % utenlandske gjester. Om vinteren (oktober – mars) er det arbeidsfolk og bedrifter som leier. Vi holder hjulene i gang, men det blir selvfølgelig utfordrende for alle i reiselivsnæringen på Averøy og på Nordmøre.

Hvordan opplever de ansatte situasjonen vi nå står i?
- Det er kun vi som eier som også driver og jobber på Feskberja (enkeltmannsforetak). Vi har ikke aktivitet per dato, men håper det kan komme norske gjester og arbeidsfolk i løpet av sesongen.

Hvordan utfordres du som leder i disse dager?
- Det går greit, men vi har mange gjester som er veldig lei seg for at årets fiskeferie i Norge ikke blir en realitet. Vi har gjester som har vært på Feskberja i 26 år sammenhengende. Utfordringene er å få ombooket alle. Det er greit så lenge grensene i alle land er stengt. Det blir verre hvis noen land begynner å åpne grensene.

Hva mener du om myndighetenes ulike tiltak?
- Jeg må si at tiltakene, engasjementet, styringen, og de støttepakken som sentrale myndigheter har kommet med hjelpe en utsatt bransje som reiselivet.

Er det noen lokale tiltak du mener burde kommet på plass?
- Vi har hatt interne møter med Averøy kommune om reiselivets utfordringer. KNN har også vært en sentral samarbeidspartner.
Destinasjonsselskapet Nordmøre og Romsdal, NHO Reiseliv og YES Seafishing har bidratt og støttet bransjen i en utfordrende tid..

Hva har du lært så langt av Korona-epidemien?
- At vi tross alt har det bra i Norge. At vi kanskje burde hatt forsikringsordninger som kan være med å dekket noe av omsetningssvikten, men dette koster vel mer enn det smaker. Mange bedrifter på Averøy innen reiseliv har ikke hatt inntekt på anleggene siden oktober 2019. Derfor rammer dette veldig mye de små reiselivsbedriftene. Fastutgiftene ruller på.

Korona og næringsliv

11 januar 2021

Kristiansund og Nordmøre Næringsforum (KNN) følger utviklingen i koronasituasjonen tett, og samler fortløpende informasjon for næringslivet.