Auto 8-8 Sildnes og Halaas kjøper bilforretning i Molde

Daglig leder Terje Sildnes i Auto 8-8 er fornøyd med å få Haukebø & Rødseth under sitt eierskap Daglig leder Terje Sildnes i Auto 8-8 er fornøyd med å få Haukebø & Rødseth under sitt eierskap. Foto: Auto 8-8

(13.01.2017) Haukebø & Rødseth AS i Molde blir en del av Auto 8-8 Sildnes og Halaas-konsernet. – Molde er det naturlige neste skrittet for oss da vi allerede er tungt representert i Kristiansund og Ålesund, sier daglig leder Terje Sildnes.

PRESSEMELDING:

Haukebø & Rødseth blir en del av Auto 8-8 Sildnes og Halaas konsernet

Bilbransjen i Norge er i stor endring, og de siste årene har det vært en sterk konsolidering blant forhandlerne. Nå blir en av Norges eldste Ford-forhandlere – som også har Subaru og Mitsubishi under paraplyen – en del av Auto 8-8 Sildnes og Halaas, en av de større forhandlergrupperingene i Norge.

Haukebø & Rødseth AS har vært i familien Rødseth sitt eie i snart 99 år, nå har familien bestemt seg for å la selskapet fortsett inn i sitt hundrede år med ny eier. Auto 8-8 Sildnes og Halaas, med basis i T.Sildnes Bil på Eide og Terje Sildnes som største aksjonær, har i løpet av de siste årene vokst til å bli en av de større forhandlere i Norge, og blir nå fylkesdekkende forhandler av Ford, Nissan utenom Ørsta, samt representant for merkene Mitsubishi og Subaru i Molde.

- Haukebø & Rødseth er et solid selskap som er et av Moldes eldste. Å skulle være den som avslutter familien Rødseth sin epoke i bilbransjen er selvfølgelig vemodig, men jeg er overbevist om at dette er en riktig beslutning for selskapet, kundene og de ansatte, sier Ole Bjørn Rødseth, som har vært daglig leder i Haukebø & Rødseth siden de åpnet på Fuglset 2. Juni 1984, på samme dag selskapet feiret 62 år som Ford-forhandler.

- Vi har lenge hatt lyst til å ha Haukebø & Rødseth under vårt eierskap, sier Terje Sildnes. –Molde er det naturlige neste skrittet for oss da vi allerede er tungt representert i Kristiansund og Ålesund. Vi er glade og ydmyke over å få lov til å videreføre og videreutvikle dette tradisjonsrike selskapet med mange dyktige medarbeidere og godt renommé.

Auto 8-8 -Sildnes og Halaas AS har merkene Ford og Nissan, og er blitt en stor aktør i Møre og Romsdal med sine butikker på Eide, i Kristiansund og i Ålesund ved datterselskapet Vestlandske Auto. I utgangspunktet var Haukebø & Rødseth ikke til salgs da Terje Sildnes først kontaktet meg i fjor høst, sier Ole Bjørn Rødseth. – Vi hadde til da ikke vært inne på tanken om å selge bedriften, men etter god og konstruktiv dialog med Sildnes, kom vi frem til det vi mener er en god og fremtidsrettet løsning for bedriften. Vi ser klart de mulighetene Terje Sildnes og hans selskap har ved å kunne dekke nesten hele fylket fra Kristiansund i nord til Ålesund i sør. Dette konsernet vil i 2017 omsette for nærmere 600 millioner kroner og de blir da en av de større bilforhandlergrupperingene i Norge.

Konsernet er en sterk og lønnsom aktør som vil sikre fortsatt vekst og gode arbeidsplasser også her på Fuglset, avslutter Ole Bjørn Rødseth.

For ytterligere kommentarer vennligst kontakt:

Terje Sildnes – 911 25 880
Ole Bjørn Rødseth – 905 59 390